ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Babka jajowata jest bardzo dobrym źródłem błonnika.
Babka jajowata spożywana jest razem z posiłkami lub napojami. Dodana do posiłków w postaci łusek zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami. W diecie wzbogaconej o babkę jajowatą niezbędne jest przyjmowanie dużej ilości płynów, co najmniej 2 litry płynu.
Sposób użycia:
Produkt przeznaczony do spożycia po uprzednim przygotowaniu: 1/2 łyżki babki jajowatej zalać szklanką ciepłej wody, odstawić na ok. 20 minut. Tak przygotowany napar wypić. Można również stosować do zagęszczania potraw. Podczas spożywania produktu, należy pić duże ilości wody, co najmniej 2 litry płynu. Należy przyjmować 2 razy dziennie - rano i wieczorem. Można mieszać z babką płesznik w proporcjach babka jajowata 20%, babka płesznik 80%. Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci. Nie stosować u osób, które wcześniej przeszły operacje jelit lub mają anomalia anatomiczne, niedrożność jelit.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1535 kJ / 366 kcal
Tłuszcz, w tym: 1,0 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany, w tym: 0,7g
- cukry <0,5 g
Błonnik 83 g (332%*)
Białko 5,3 g 10,6%*)
Sól 0,13 g
Składniki:
100% babka jajowata łupina
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w chłodnym i ciemnym miejscu.
Producent/ podmiot odpowiedzialny:
Intenson S.A.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
kontakt@intenson.pl
Kraj pochodzenia:
Indie*
*(Kraj pochodzenia może się różnić w zależności od partii produktu)
Masa netto:
150g
|
|
Copyright © 2019 Firma Relax. Wszelkie prawa zastrzeżone. System działa na platformie B2B Solex