SŁODZIK STOŁOWY NA BAZIE ERYTRYTOLU
Erytrytol, czyli naturalny niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz, w tym: 0g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany, w tym: 99g
- cukry 0g
- alkohole wielowodorotlenowe 99g
Białko 0 g
Sól 0 g
* dzienna Referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Składniki:
100% substancja słodząca erytrytol
Sposób użycia:
Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Nie jest przeznaczony do spożycia przez dzieci lub w przypadku wystąpienia nadwrażliwości na produkt.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent/ podmiot odpowiedzialny:
Intenson S.A.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
kontakt@intenson.pl
Kraj pochodzenia:
Chiny/Francja*
* w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
Opakowanie:
1000g
|
|
Copyright © 2019 Firma Relax. Wszelkie prawa zastrzeżone. System działa na platformie B2B Solex