Quinoa, zwana komosą ryżową lub ryżem peruwiańskim, jest źródłem pełnowartościowego białka oraz ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Jest doskonałym dodatkiem do dań warzywnych oraz mięsnych jako zamiennik ryżu i kasz. Produkt przeznaczony również dla wegan i wegetarian.
Sposób użycia:
Produkt gotowy po uprzednim przygotowaniu: Ziarna quinoa należy wypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczy jedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2 – 3 razy). 1 szklankę ziaren wsypać do gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosa jest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1613 kJ / 382 kcal
Tłuszcz, w tym: 6,1 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
Węglowodany, w tym: 64g
- cukry 0 g
Błonnik 7g
Białko 14g 16%*
Sól 0,01mg
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Składniki:
100% quinoa (komosa ryżowa)
Wyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy i sezam.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent/ podmiot odpowiedzialny:
Intenson S.A.
Całowanie 94 G
05-480 Karczew
kontakt@intenson.pl
Kraj pochodzenia:
Peru*
* w zależności od partii (aktualny kraj pochodzenia na opakowaniu)
Masa netto:
250g
|
|
Copyright © 2019 Firma Relax. Wszelkie prawa zastrzeżone. System działa na platformie B2B Solex